• Ελληνικά
  • English

Ο σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα»

Ο σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα»

Ο σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα» ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων και αριθμεί εκατοντάδες μέλη σε όλη τη Μακεδονία και γενικότερα την Βόρεια Ελλάδα. Διαθέτει μια ιδιόκτητη αίθουσα στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης και κατασκεύασε το Πολιτιστικό Κέντρο Αετομηλίτσας, το οποίο συντηρεί σε ετήσια βάση.

Οι αρχές ύπαρξης και λειτουργίας, που καθορίστηκαν στο καταστατικό ίδρυσης του συλλόγου ακολουθούνται μέχρι και σήμερα. Η διάδοση και διασφάλιση της Αετομηλιτσιώτικης παράδοσης είναι πρωταρχική δέσμευση μας απέναντι σε αυτούς που οραματίστηκαν και ίδρυσαν αυτό τον σύλλογο, καθώς και στους εκατοντάδες Αετομηλιτσιώτες που στηρίζουν κάθε νέα προσπάθεια για προβολή του χωριού μας.

Η συσπείρωση όλων των μελών κάτω από τη στέγη του συλλόγου και την ανάπτυξη του με φόντο την ιστορική παρακαταθήκη. Επίσης, η ενθάρρυνση των νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με τα κοινά και να συνδράμουν στην βελτίωση της πολιτιστικής εικόνας του συλλόγου. Η σημασία του εθελοντισμού είναι τεράστια, αφού συμβάλλει στην λειτουργία του συλλόγου και για την αφομοίωση των αρχών του από τη νεολαία επιβάλλεται μια συστηματική πληροφόρηση και διαπαιδαγώγηση μέσα από τους κοινωνικούς θεσμούς. Ο σύλλογος υλοποιεί πρόγραμμα ενασχόλησης των νέων με τα κοινά μέσω του εθελοντισμού με μεγάλη ανταπόκριση.

Επιπροσθέτως, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής μας και της ανάγκης συνεργασίας και δημιουργίας εταιρικών σχέσεων προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός προγράμματος επιχειρηματικής συνεργασίας με προβολή των ενδιαφερομένων εταιριών μέσα από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του συλλόγου.   

Ενημερωθείτε Πρώτοι

Αφήστε μας το email σας για να σας ενημερώνουμε για τα νέα μας και τις δραστηριότητές μας

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.